Butterkuchen
19 november 2016
Workshop kersttaart
27 december 2016

Workshop bij Wendy Schlagwein en Janny Bakker

In het afgelopen weekend heb ik mezelf 2 workshops cadeau gedaan. Voor mij superleuk! Beide workshops wilde ik al heel lang doen en het toeval wou dat ze allebei in hetzelfde weekend vielen. Da’s dan natuurlijk niet zo leuk voor het thuisfront ook al omdat ik woensdag een chocoladeworkshop met etentjes van mijn werk had… Gelukkig breng ik dan vaak ook wel weer iets lekkers mee om het goed te maken;-) .

Maar het begon dus vrijdag met een workshop bij Wendy Schlagwein . Zij is vooral bekend om haar boetseerkunst en 3D-figuren die ook nog eens vaak in onmogelijke posities schijnen te staan. Het is wel even een reis om er te komen want ze woont in Boskoop. Ik werd hartelijk ontvangen door haar man Ruud en naar de workshopruimte doorverwezen waar ik met een kopje thee me alvast kon vergapen aan al die prachtige figuren die ze in het verleden al gemaakt heeft. Het was erg aangenaam om in een klein groepje van 5 dames te werken. We werden al gauw aan het werk gezet met de rice crispies. Lekker plakkerig goedje. Want ja…de Hippo die we gingen maken werd natuurlijk niet opgegeten… Wendy is erg geduldig en stelt je gerust wanneer je het even niet meer ziet zitten 😉 Ze is echt een goede docente. En al knedend met de rice crisis op de – door haar man voorbereide basisconstructie (waar je overigens ook alles over leert) – ontstond er langzaam een figuur dat op een Hippo begon te lijken… En dan lekker boetseren met de fondant (ze gebruikt Sweet Art fondant en ik denk dat ik daar ook maar eens mee ga werken. vooral om te boetseren beviel me dit erg goed). En langzaam maar zeker werd ik best een beetje trots op het resultaat… De geplande 18.00 uur werd wel een uurtje later maar daar deed Wendy helemaal niet moeilijk over! en zo stapte ik dus om 19.00 uur met mijn Hippo en een certificaat en heel veel nieuwe kennis weer de auto in – terug naar Druten…

img_1636 img_1635-2

Zaterdag -na de gebruikelijk zaterdagdrukte…sport, boodschappen, winkelen, opruimen, huiswerk eten koken etc….- ging ik om 18.00 uur op weg om naar Janny Bakker Patisserie te gaan. Ik ken haar nog van de PME-opleiding die we destijds (dat is denk ik alweer 5 jaar geleden ofzo) bij Lies Cakeshop in Houten samen hebben gedaan. Sindsdien heeft Janny niet stilgezeten en werkt ze vooral veel met chocolade (superbonbons) en maakt ze allerlei 3d mallen. Ik kom haar vaak op beurzen tegen en telkens zeg ik dan weer dat ik een keer bij haar op workshop wil komen. Maar met mijn werktijden en de drukte thuis leek het er maar niet van te komen tot afgelopen zaterdag!

Superleuk om haar weer te zien en ff lekker bij te kletsen. Ondertussen heeft ze weer wat chocoladegeheimen verklapt. En ik hoop toch zo dat het me nu eindelijk een keer zal lukken ook thuis mooie glanzende chocolade te maken…. We kregen een hele doos met bonbons mee – wat heet het zijn bijna koekjes zo groot!! Wat een leuke cadeautjes!

img_1643

Wat Janny ook maakt zijn heel persoonlijk gegraveerde taartscheppen. Die heb ik natuurlijk door haar laten maken en daar kan ik nu mooi mee pronken;-)img_1647

En natuurlijk mocht ik ook met deze celebrity (bekend van tv haha) op de foto.img_1644-1

Zo, dat was een leerzaam weekend;-) Nu ga ik taart bakken… want mijn jongste zoon is morgen jarig….hmmm ik denk dat ik maar s wat ga zagen en boren en wat chocolade begin te smelten…..

fijne week!

Geef een reactie