Stroopwafel/bosbessen taart
1 april 2017
Brood bakken bij Robèrt
10 oktober 2017

Workshop Dawn Parrot

In de laatste week van Juli was ik bij Kim Wiltjer op bezoek om deel te nemen aan een workshop van Dawn Parrot. Ik ben verzot op Royal Icing (RI) maar ben me ook heel erg bewust dat mij nog veel vaardigheden daarin ontbreken en dus pak ik zoveel mogelijk kansen aan om bij te kunnen leren. “Chef”Dawn Parrott is een van de iconen op het gebied van Royal Icing. Zo kennen we bv ook Kathleen Lange, Ceri Griffiths, Kelvin Chua en de grote meester Eddie Spence.

We hebben een kersttaartje gemaakt – wel wat vroeg in het jaar om in dit thema te werken maar het gaat tenslotte om de oefening;-)

De belangrijkste vaardigheid die werd geoefend was het bridgeless stringwork dat zich kenmerkt doordat het lijkt alsof het stringwork vrij in de lucht hangt. Een werkje waar je enig geduld voor nodig hebt en zeker niet moet doen als je haast hebt!

IMG_2650 IMG_2651 IMG_2652 IMG_2653
IMG_2654 IMG_2655 IMG_2666 IMG_2665

Dit is wat we aan het einde van de eerste 2 dagen bereikt hebben:

IMG_2670

Dag 3 stond in het teken van “pressure piping”. Dit is zoiets als 3D tekenen met royal icing. Best een moeilijk klusje. Na een hele dag proberen en opnieuw proberen en nog een keer en nog een keer was dit uiteindelijk het resultaat:

IMG_2675

Ik kijk terug op een zeer geslaagd weekend. Oh ja en Dawn is echt een superleuke vrouw die goed kan doceren! Veel van haar geleerd. Hoop haar nog eens als docent tegen te komen.

Fijne week!,

Astrid

Geef een reactie