IMG_1829
Weddinginspirationday
23 januari 2017
IMG_2670
Workshop Dawn Parrot
2 oktober 2017

Stroopwafel/bosbessen taart

IMG_2073

Ter gelegenheid van de verjaardag (ook alweer 5 dagen geleden) van mijn oudste zoon moest er natuurlijk een taart komen. Maar wat? Geen inspiratie, hij wist het zelf ook niet. Behalve dan de smaak. Daarover was hij erg duidelijk: stroopwafel en bosbessen moeten erin.

Dus deze stroopwafel-bosbessentaart verzonnen voor hem.

IMG_2072

Het recept is niet moeilijk en hij is echt in no-time klaar EN: er komt geen oven aan te pas!

Je moet er wel een dag tevoren aan beginnen want hij moet een nachtje in de koelkast om op te stijven

Benodigdheden: (voor een 20 cm taartje)

  • 1 pak stroopwafels
  • 1 pak mini stroopwafels
  • 300 gram monchou
  • 250 ml slagroom + 100 ml
  • slagroomversteviger
  • vanillestokje
  • 20 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 2 blaadjes gelantine
  • bosbessenjam
  • bosbessen

Werkwijze:

  • verkruimel 4 stroopwafels en leg de kruimels in een bord.
  • bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en de randen met plastic folie
  • zet het bord met de koekkruimels in de magnetron en verwarm tot de stroop vloeibaar wordt.
  • verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel
  • zet de vorm in de koelkast en laat de bodem afkoelen
  • laat de gelatineblaadjes in water minimaal 5 minuten weken
  • klop 250 ml slagroom met de slagroomversteviger en de vanillesuiker stijf
  • snijd het vanillestokje open en schraap de vanille eruit. (de stokjes zelf stop ik dan altijd in een pot met fijne suiker…zo maak je je eigen vanillesuiker; of in een flesje bruine rum, zo maak je je eigen vanille-aroma)
  • klop de monchou met de basterdsuiker en de vanille los en meng dit met de slagroom
  • zet de uitgeknepen gelatine kort in de magnetron tot het vloeibaar is. Laat even afkoelen.
  • voeg de afgekoelde maar wel nog vloeibare gelatine toe aan het monchoumengsel en meng dit goed door elkaar.
  • verdeel de helft van het monchoumengsel over de stroopwafelbodem
  • smeer hier een laag jam over maar zorg dat je een cm van de rand vrij houdt
  • bekleed die vrije rand met bosbessen en verdeel de rest van de bosbessen over de jamlaag. (houd er een aantal over voor de garnering)
  • verdeel het overige monchoumengsel over de taart
  • laat de taart een nachtje in de koelkast staan
  • klop 100 ml slagroom met een lepeltje suiker en een theelepel slagroomversteviger
  • spuit de slagroom op de taart (ik gebruikte hier een spuitmond M1)
  • werk de rand van de taart af met mini stroopwafeltjes en garneer de taart met de achter gehouden bosbessen en stroopwafelkruimels

 

Om er voor mijn zoon toch nog een echte verjaardagstaart van te maken heb ik er de happy birthdaykaarsjes op gezet.

Zometeen komen zijn vrienden en dan moet hij toch nog 15 kaarsjes uitblazen…hihi. En daarna gaan ze naar een escaperoom in Nijmegen. Dus het wordt vast nog een gezellige middag.

 

 

IMG_2075

 

Hele fijne week,

Astrid

Geef een reactie