Dickensdag Druten
7 februari 2018
cake and bake show Essen 2018 – de wedstrijd
11 mei 2018

Spanning voor de wedstrijd

cake and bake experienceDit jaar doe ik mee aan een internationale taartenwedstrijd in Essen. Die vindt plaats tijdens de Tortenmesse in het beursgebouw in Essen, Duitsland.

Waarom doe je nou mee aan zo’n wedstrijd? Nou, ik vind het leuk om mijn werk aan deskundigen te laten zien en te vragen wat zij er nou vinden. Zo krijg je tips en adviezen hoe je jezelf kunt verbeteren. En verder heb je op zo’n moment de mogelijkheid om te maken wat je zelf een keer wil maken. Precies naar je eigen smaak en je eigen kunnen. Of je kunt natuurlijk ook een nieuwe techniek uitproberen, hoewel ik eraan twijfel of dat het juiste moment is om dit uit te proberen. Maar het kan natuurlijk ook goed gaan en dan heb je iets inventiefs laten zien. Dat waardeert zo’n jury meestal heel erg.

Ik doe mee in twee categorie├źn van de 17. Te weten in de categorie bruidstaart en in de categorie twee lagen, vrije keuze.

Je moet verschillende technieken laten zien en daarnaast een origineel ontwerp. Er zijn nogal wat regels waar je je aan te houden hebt: maximale grootte, gebruikte materialen (alles – behalve de taart zelf – moet gemaakt zijn uit eetbaar materiaal, behalve draad dat voor de bloemen gebruikt wordt), ook de presentatie telt mee. Men ontvangt ook graag een beschrijving indien je een thema hebt gebruikt.

Kortom, ik vind het spannend en heb het er erg druk mee.

Ik hoop hier gauw de resultaten te kunnen laten zien, want nu mag ik nog niks laten zien want dat is ook een van de vereisten: het mag niet al gepubliceerd zijn.

Ik ga aan de icing en de bloemen werken nu…. tot gauw!

 

Astrid

Geef een antwoord