Weer aan de slag
12 september 2018
workshop Kim Wiltjer
2 november 2018

Skillsschool


Een jaar of wat geleden heb ik me aangemeld bij de BSG. De British Sugarcraft Guild

Unknown

Deze organisatie bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk. Mensen die daar lid van zijn zijn – net als ik – helemaal enthousiast over kaartdecoratie. Doordat ze zich als een craftguild hebben georganiseerd kunnen ze ook allerlei activiteiten samen ondernemen. Een hiervan is het organiseren van skillsschools. Dit jaar in oktober ben ik daar voor het eerst naartoe geweest en het was een erg leuke ervaring. De lessen vonden plaats in een plaatsje in de buurt van Scarborough. We hadden prachtig weer en naast de leuke lessen heb ik dus ook intens genoten van de prachtige omgeving:

sAglHnS7Q%OdrdSq4pPX1QIMG_0064IMG_0060hqCEViA1RUSZCX9EMRXNkA

 

 

 

 

 

Maar het ging natuurlijk in de eerste plaats om de lessen! Op maandag, dinsdag en woensdag hebben we een taart gemaakt met royal icing. Dit alles onder de goede leiding van Jan Thorpe.

IMG_0068 IMG_0070 IMG_0185

 

 

 

 

 

Op woensdagmiddag hadden we vrij en zijn naar Scarborough geweest om daar een beetje te winkelen en rond te kijken. Een erg leuke oude vissershaven met hele grote oude engelse hotels. Gaaf! Ook veel speelhallen trouwens…

 

PQFKweR7RGKHMA5V3xk2Ugfullsizeoutput_16cfGCe5CXYGRjS0BqxoR1X9iAzgA7sBSvSImsfM8ZE7%WjA

 

 

 

 

 

Op donderdag en vrijdag gingen de lessen verder met suikerbloemen. We hebben alstroemeria’s en Oost-indische kers (nasturtium) gemaakt. Dit alles onder de leiding van Marilyn Hill. Bloemen maken is ook zó leuk!

IMG_0165 IMG_0169 IMG_0158 IMG_0175

 

 

 

 

 

Vrijdagmiddag zijn we (aan de linker kant van de weg…) weer teruggereden naar Hull vanwaar onze boot tegen 19.00 uur ’s avonds weer zou vertrekken richting Rotterdam. Ook in Hull konden we nog leuk winkelen. Ik heb daar engelse boeken meegenomen voor mijn zoon die voor engels regelmatig boeken moet lezen. Hij was er blij mee. En voor ons een aantal mooie sugarcraft tijdschriften zodat we op de boot wat te lezen hadden. En zo hadden we nog een heel leuke avond op de boot, waar ook nog live muziek was.

Jammer dat het weer een jaartje duurt voor de volgende skillsschool. Of misschien volgend jaar toch naar Birmingham voor de jaarlijkse grote beurs? Keuzes keuzes….

Astrid

Geef een antwoord