Bake and cake experience
5 juni 2016
Bijzondere koekjes
31 juli 2016

Royal icing


Werken met royal icing is echt wel een passie van mij. Ik kan echt heel lang naar plaatjes kijken op het internet van royal icing taarten. De echte kunstwerken in de taartenwereld worden gemaakt van royal icing. Het is dan ook een kunst die je niet zomaar beheerst maar – naar zeggen van de instructeurs – wel beheersbaar is. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen zeggen ze. Bekende namen: Eddie Spence, Kathleen Lange, Kelvin Chua, Christine Flynn, Dawn Parrot en David MacCarfrae. Ik had al in 2013  het genoegen bij Kathleen Lange een bootcamp lambeth(een bepaalde stijl) icing te mogen doen.

 

IMG_2667

Omdat oefenen zo heel belangrijk is voor deze vorm van decoraties heb ik daarna meegedaan aan een wedstrijd bruidstaarten waarbij ik de tweede prijs won met deze taart:

icing bruidstaart

romantische icing bruidstaart

Afgelopen weekend heb ik weer een intensieve royal icing cursus gedaan , deze keer bij Ceri Griffiths, die ook aan het rijtje van bekende royal icing decorateurs toegevoegd moet worden.

Het is niet alleen een kunst om het te maken – vooral ook het ontwerpen van een dergelijke taart vergt heel veel creativiteit en kennis van het vak. Bij Ellen’s cakeshop waren we in goed gezelschap van allemaal mensen die hun hart aan de royal icing verloren hebben en deze – enigszins in de vergetelheid en onmin geraakte – techniek willen proberen te beheersen. Ik ben trots dat ik daar deel van mag zijn. Ik zal ze vast wel weer eens tegenkomen want er zijn in Nederland niet zoveel “icers”;-)

De taart kan bekeken worden in de bruidszaak ‘JuliaRosa“in de Hogestraat in Druten. Daar staat hij nu nl te pronken!!

Fijne week allemaal!

Astrid

Geef een reactie