In het afgelopen weekend kon er niet gebakken worden. We zijn in Metz geweest vanwege de kwalificatiewedstrijd voor de olympische spelen van het Nederlands dames Handbalteam. We waren vrijdagavond al daar en dat gaf ons de gelegenheid om op zaterdag de stad te verkennen. Een oude stad met een verrassend gezicht. Maar buiten dat ook beladen met allerlei patisserie-winkeltjes en delicatessenzaakjes. Paaschocolade, bonbons, prachtig opgemaakte cupcakejes, macarons, eclairs, prachtig glanzende taartjes en voor mij nieuw: Merveilleux.
Merveilleux zijn Meringuegebakjes afgesmeerd met een crème waarna ze door een droge substantie gerold worden (kokos, chocolade, nougat etc.)
Ik vond ze er zo mooi uitzien! Heb gelijk maar eens het recept uitgezocht om ze binnenkort te proberen. Misschien dat de lezers hier ook nieuwsgierig naar zijn – daarom deel ik hier het recept.
Ingredienten | |||
Schuim
|
Garneren
|
Extra nodig
|
![]() |
Bereiding
Ik ga ze deze week maar s uitproberen..
Overigens heeft het damesteam vet gewonnen en was het een leuk feest om te zien! Dus nu op naar de olympische spelen!!
Fijne week!
Astrid