Deze week heb ik een vanille custardcake gebakken. Collega’s waren erg enthousiast en zelf vond ik het ook een erg lekker taartje. Het heeft een beetje de smaak van vroeger zei een collega. Een cake met een hele zachte structuur die tijdens het bakken zichzelf in drie lagen verdeeld. En omdat we er zo van genoten hebben volgt nu het recept. Het is een makkelijk en snel recept!
Je hebt nodig:
4 eieren, gesplitst
110 gram gesmolten en even afgekoelde boter
2 en 1/4 cup poedersuiker (245 gr)
2 eetlepels water
1 cup bloem (130 gram)
2 cups handwarme melk (480 ml)
1 theelepel vanilleextract
* Begin met de oven voor te verwarmen op 160 graden en een vorm licht in te vetten.
* klop het eiwit stijf
* klop het eigeel met de poedersuiker tot lichtgeel.
* voeg de gesmolten boter en het water toe en meng goed dooreen
* voeg de bloem toe en klop totdat alles goed is opgenomen
* Voeg de melk en het vanilleextract al kloppend toe
* Voeg tot slot het eiwit in 3 delen toe met een garde. Vouw het eiwit door het beslag.
* Verdeel het beslag over de vorm
* zet de vorm 40 minuten in de hete oven. Mocht het beslag te donker van kleur worden dek het dan af met alu-folie.
*Laat de cake in de vorm afkoelen.Bestrooi met poedersuiker
Smakelijk!
Ik had er nog een aardbei opgelegd omdat ik dat lekker vind. maar dat hoeft dus niet.
fijne week, Astrid