Spanning voor de wedstrijd
6 april 2018
brood bakken bij Robèrt
11 mei 2018

cake and bake show Essen 2018 – de wedstrijd

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: de cake and bake wedstrijd. Ik deed mee in twee categorieën. De eerste categorie was de tweebladige taart met een vrij thema. Hier heb ik gebruik gemaakt van een geometrisch patroon wat dmv stippen met royal icing en isomaltparels werd versierd. Ook heb ik hier stringwork op de taart aangebracht. Zowel met als zonder “bruggetje” (bridgeless) Ik was er zelf niet zo tevreden over immers klopte het patroon niet helemaal, de icing was niet netjes overal en ook de isomaltparels waren niet rond, hetgeen ik niet voor elkaar kreeg, maar nu wel weet hoe dat moet!

Des ondanks toch nog een Bronzen prijs hiermee behaald!

IMG_4034

De tweede categorie was die van de bruidstaarten. Ook bij deze taart veel royal icing (ik ben er gek op). In dit geval oriental stringwork, south african wings en off pieces. Verder heb ik voor deze taart bloemen gemaakt, te weten de cassandra lelie en de blue dendrobium orchidee. Tot slot vindt he op de taart ook nog lacewerk en schilderwerk. Ik was over deze taart best tevreden maar de jury dacht er toch anders over en beoordeelde de taart met een Aanmoedigingsprijs… Zo zie je maar weer hoe je je kunt vergissen.

IMG_4090

hier nog wat details van deze taarts:

IMG_3900 IMG_3939 DSC_0120

De prijzen zelf zijn eigenlijk niet zo belangrijk, belangrijk is wel dat je goede tips en adviezen krijgt over hoe je jezelf kunt verbeteren en daarin was de jury wel goed! M.a.w ik heb er weer veel van opgestoken en zal hier de volgende keer zeker rekening mee houden. Zeker is dat ik dit jaar lig niet meer meedoe met een wedstrijd. Het kost echt heel veel tijd en vreet energie. 1x per jaar is echt meer dan voldoende. Zowel voor mij alsook voor mijn gezin;-))

Astrid

Geef een antwoord