Cakepops
18 april 2016
Peggy Porschen
8 mei 2016

Bruidstaart en Vullingen

Als het om de vulling van de taart gaat zijn er een eindeloze mogelijkheden.

“Waar kan ik uit kiezen”,  vraagt een klant mij vaak bij een bestelling van een taart. En daarom heb ik dus een lijstje van smaken gemaakt hier op de website.

Maar smaken zijn er te kust en te keur en misschien heb je zelf wel een idee welke smaak je in je taart  wil tegenkomen. Dus als jouw smaak er niet bij staat vraag er dan naar!

Sommige combinaties zijn bekend als lekker, zoals chocolade met aardbeien, frambozen met champagnecreme (heerlijk voor een bruidstaart!) of appel met karamel.

Ik vind het erg leuk om telkens weer nieuwe combinaties en smaken uit te proberen. En wie weet breng ik je op een idee?

Tijdens de voorbereiding van een proeverij voor een bruidstaart kwam ik een recept voor een cheesecakevulling met aardbeien en banaan tegen. Gelijk ook maar ff uitgeprobeerd: LEKKER!!!!!!

cheesecake roomkaasvulling met aardbeien en banaan

cheesecake roomkaasvulling met aardbeien en banaan

En zo wordt het gemaakt:

cheesecakevulling met aardbeien en banaan

ingredienten

100 gram Roomkaas

40 gram Geklopte slagroom

40 ml Aardbeienyoghurt

100 gram Aardbeien

1 Banaan

1 Kopje minimarshmallows

bereiding

Klop de roomkaas los

Voeg slagroom een yoghurt toe

Snij aardbeien en banaan in stukjes

Voeg toe aan roommengsel

Voeg tot slot de marshmallows toe.

Maar ik had geen marshmallows in huis…. en kon me herinneren dat we in een les bij Robèrt ooit geleerd hadden dat we ook zelf marshmallows kunnen maken. Ff googelen en zie daar het recept.

Marshmallows
Voor ongeveer 80 stuks
Aangepast recept van Smitten Kitchen

1 bus poedersuiker
Neutrale olie om in te vetten (bv arachide)
12 blaadjes gelatine (=1 verpakking van Dr Oetker)
2 x 125 ml koud water
Ev een kleurstof; meng dit erbij als je gaat mixen, of vervang een gedeelte van het water voor een gekleurde vloeistof
450 gr kristalsuiker
125 ml lichte glucosestroop (corn syrup, bij het ontbijtkoekrecept staat een foto van de fles). Een grote toko zou dit kunnen verkopen. Eventueel te vervangen met Lyle’s Golden Syrup (AH)
¼ tl zout
2 eieren, gesplitst. Alleen de eiwitten worden gebruikt.
2 zakjes vanillesuiker

Verder is het handig (maar niet noodzakelijk) om 2 mixers te hebben (ik gebruikte de keukenmachine en een gewone handmixer). Als dit niet kan, zou ik eerst de eiwitten kloppen en daarna het suikermengsel.

Week de gelatine in 125 ml water.
In een grote pan de suiker, glucosestroop, de resterende 125 ml water en zout verhitten. Breng dit al roerend aan de kook, draai het vuur laag, stop dan met roeren en verhit het tot 115 graden Celsius. Gebruik hiervoor de suikerthermometer. Dit zal een klein kwartier duren. Haal de pan dan van het vuur en laat dit een beetje afkoelen. Voeg het suikermengsel bij de gelatine en water. Gelatine houdt niet van zeer hoge temperaturen (max. 70 graden), dus giet niet de suiker van 115 graden erbij. Laat dit iets afkoelen. Omdat je het bij koud water mengt kan het hier echter wel wat meer verdragen dan 70 graden.

Dan het suikermengsel op vol volume met de mixer kloppen totdat het in volume drie maal zo groot is geworden. Met een keukenmachine ben je zeker 6 minuten bezig en het zal nog langer duren met een gewone mixer. Nu kan je ook een kleurstof erdoorheen mengen als dat al niet bij het water zat.
Ondertussen met een tweede mixer de eiwitten opkloppen tot het stijve pieken heeft. Voeg hieraan ook de vanillesuiker toe. Let op dat de mixer en kom brandschoon zijn. Als ze vettig zijn, zullen de eiwitten niet stijf worden.

Voeg nu eiwitten en suiker samen door het luchtig om te scheppen. Spatel niet te lang: gemengd is gemengd.
Vet een rechthoekige vorm of bakblik dun in met de olie. Strooi er wat poedersuiker overheen. Giet de marshmallowvloeistof erin en dek het af door er poedersuiker over te strooien. Zet het nu een aantal uur onafgedekt weg in de koelkast.

Maak de randen los met een mes en probeer de plak te storten op een snijplank. Waarschijnlijk moet je de plak wat helpen met een spatel of je vingers en schud of trek hem zo uit de vorm. Met een mes, of een pizzasnijder, snijd je de plak in blokjes. Als het teveel plakt kan je wat olie op het mes doen.
Doe zeer ruim poedersuiker in de nu lege bakvorm en schud de blokjes erin rond totdat ze rondom bedekt zijn met suiker. De bus poedersuiker gaat waarschijnlijk op.
Laat ze goed aan de lucht drogen. Als je ze nu afgedekt wegzet, zullen ze plakkerig en nat worden. Ze blijven ongeveer 1 week goed op een niet te warme plek, maar ze zijn vers wel het mooiste, dus maak ze gewoon snel op!

Ja, en toen heb ik ze gewoon zelf gemaakt!

Hele fijne week,

 

Astrid

Geef een reactie