Workshop Dawn Parrot
2 oktober 2017
Zilver bij Taartentrends
10 oktober 2017

Brood bakken bij Robèrt

Taart bakken en versieren is mijn grootste passie.

Maar ik kan toch ook wel heel enthousiast worden van een mooi rustiek brood. Zo’n brood dat “Krak” zegt als je het aansnijdt en van binnen lekker zacht is.  Vooral als je het zelf gebakken hebt en dat dus uit je eigen oven komt. Maar op een of andere manier werd het nooit zo zoals ik het wou en daarom deed ik het dus ook maar niet meer.

Ik ben inmiddels al een aantal keren bij Robèrt van Beckhoven geweest en vond het nu eens tijd om een keer de fijne kneepjes van het broodbakken te gaan leren. Ik ben twee dagen op cursus geweest in Oisterwijk waar zijn mooie bedrijf ligt en hij de cursussen geeft. Niet altijd hij – ook andere goede leerkrachten zijn er aanwezig.

Jeetje wat ben ik daar wijzer van geworden zeg! Wanneer is het deeg goed gekneed – opbollen, toppunten, op spanning brengen van het deeg, goed laten rijzen en trucjes daarvoor.

We hebben wit brood, bruin brood, stokbrood, krentenbollen, bruine bolletjes, harde broodjes, zachte broodjes, croissant, zeeuwse bolussen, koffiebroodjes en natuurlijk de brabantse worstenbroodjes. Alles is de revue gepasseerd en natuurlijk had ik daarna weer een diepvries vol met brood.

Ik kan het iedereen aanraden een cursus bij Robèrt te volgen als je geïnteresseerd bent in het bakken van brood! https://www.bijrobert.nl

Overigens heb ik ook goede verhalen gehoord van https://workshopbroodbakkenmetlevine.com

Ik wens alle lezers succes met het broodbakken. Laat de heerlijke geuren door je huis verspreiden!!

Astrid

IMG_3061

IMG_3028IMG_3006

Geef een reactie