Karamel
16 mei 2016
Royal icing
14 juli 2016

Bake and cake experience

Vandaag was het dan eindelijk zover: een ontmoeting met DE Peggy Porsschen. Ze gaf vandaag een workshop op de “Cake and Bake experience”- een beurs voor bakproducten met veel demo’s, shows, wedstrijden en natuurlijk workshops. Ik heb enorm bewondering voor het werk van Peggy Porsschen. Ben onlangs nog in haar “Parlour” in Londen op bezoek geweest en dus heb ik hier enorm naar uitgekeken.

En dan staat ze zomaar ineens voor je – en natuurlijk is ze heel gewoon. Was ik verbaasd over haar engels.., ik had haar veel “engelser” verwacht maar ze is natuurlijk Duitse van geboorte en dat hoor je ook wel – hoewel ze natuurlijk prima engels spreekt.

Ze heeft duidelijk haar eigen stijl en het was superleuk om met haar een workshop te mogen doen. Een pioenroos en hortensia hebben we gemaakt. Op een dag als vandaag – 25 graden – droogt gumpaste slecht en dus moet era nog drogen. Maar op de foto’s hieronder kan je wel zien wat we gemaakt hebben

En natuurlijk heb haar nieuwste boek “Cakes in Bloom”gekocht en dit door haar laten tekenen. En voor mijn Hall of Fame even samen met Peggy op de foto hihi. Dan zie je hoe klein ze is (jaja ik ben groot… ) en ik tijdelijk met bril vanwege de ooglidcorrectie…IMG_0795

Hierna heb ik ook meegedaan aan de macaronworkshop van Poptazi. Nu weet ik alle geheimen als ik de spreker mag geloven;-)

Daarna bleef er nog een half uur over om de beurs te bekijken en daar heb ik dus helaas niet veel van meegekregen. Jammer, ik had graag nog even met alle medebakkers willen kletsen. Er lopen inmiddels zoveel bekende mensen rond op zo’n beurs. De bakwereld is groot maar ook wel weer klein …

Ik wens jullie een hele fijne week! ik ga nog even nagenieten….

Geef een reactie